Prefab beton

Ahorn bouwsystemen bv

Wat is prefab beton?

Prefab staat voor prefabricage, oftewel iets van tevoren fabriceren. In het geval van beton wordt het beton niet op locatie gemaakt maar in een fabriek. Neem bijvoorbeeld een garage, die bestaat uit vier wanden, een dak en een vloer. Al deze losse betonelementen worden in een fabriek gemaakt en in elkaar gezet. Daardoor is de garage al helemaal gebouwd in de fabriek en wordt-ie kant en klaar geleverd.

Wat zijn de voordelen van prefab beton?

Het kost natuurlijk wel wat moeite om een kant-en-klare prefab betonnen garage in zijn geheel te verplaatsen van de fabriek naar een klant. Toch zijn er veel voordelen om een betonnen garage in de fabriek te fabriceren:

  • hoge en constante kwaliteit
  • hoge productiesnelheid
  • hoge montagesnelheid
  • geen bouwoverlast op locatie
  • veel verschillende vormen en afwerkingen mogelijk
Baanstation 7

Wat voor prefab betonwerk wilt u laten bouwen? 

Wilt u een prefab betonwerk laten bouwen door Ahorn bouwsystemen bv? Vertel ons wat u wilt en wat uw wensen zijn en wij laten u weten wat de mogelijkheden zijn. Om u een idee te geven leest u hieronder wat u door ons kunt laten ontwerpen en bouwen.

Technische ruimtes
Denk aan technische ruimtes als transformatorhuisjes, meet- en regelstations, noodstroomaggregaten en databehuizingen. Door zulke ruimtes van prefab beton te laten maken, weet u zeker dat installaties veilig zijn en goed beschermd worden.

Chemische opslagruimtes
Bij chemische opslagruimtes is het erg belangrijk dat uw goederen veilig liggen opgeslagen, goed beschermd worden tegen weersinvloeden en bij brand zo weinig mogelijk gevaar vormen voor de omgeving. Daar kunt u op vertrouwen met een opslagruimte van prefab beton.

Bedrijfsruimtes
U kunt bedrijfsruimtes in allerlei soorten en vormen laten bouwen, waarbij u ze na de oplevering direct in gebruik kunt nemen.

Garages
Ook garages kunt u laten bouwen van prefab beton. Hierbij kunt u kiezen uit garages met 1 of 2 deuren, of een extra grote garage. Standaard wordt een garage geleverd met 1 deur.

Vraag naar meer informatie over prefab beton.

Gerealiseerde projecten